Thursday, April 29, 2010

Jejalan ke Gudang Metrojaya di Stadium Malawati Shah Alam

Aku telah pergi ke gudang Metrojaya yang diwar-warkan opismate aku.

Saja lah.. duit berbaki dalam Rm130 masih ade dan aku bertekad nak habiskan duit itu untuk diriku sendiri.

Target hari neh nak beli karpet dan tas tangan wanita. =)

Sejurus selepas waktu bekerja, aku bersama kawanku Siti terus masuk Federal Highway ke Shah Alam. Ikut laluan tiada toll.

Sedikit sesat semasa nak gi sebab ini pertama kali aku jejakkan kaki ku ke stadium Malawati. hehehe..

Masuk2 je.. aku terus carik tempat letak kereta yang HARAM.. yakni tiada petak pun.. suka-suki je letak kereta janji dekat dengan pintu masuk gudang tu. Dan.. aku tak block mana2 kereta atau block laluan. =)

Layan gambar japs..


Mase nak masuk tuh.. semua beg tak kira purse atau beg tangan wanita kena masuk dalam plastik dan diikat. Hoh.. security die kira tinggi gak ek? Setelah berjaya masuk ke dalam gudang.. macam-macam barang aku jumpa. Tapi aku terus masuk ke bahagian jual beg.


Memang banyak beg berjenama dengan potongan diskaun sampai 70%.. tapi............


.. beg yang aku berkenan sangat..sekali tinguk harga mo telan air liuq gakla dua-tiga kali. M288.80???

Duit dalam tangan seyes ku bawa RM130 ja bagi mengawal tabiat nak shopping lebih2 pada benda-benda yang lagho... Guna kad kredit? Tak mo la.. bayaran ansuran laptop adik aku belum abes bayar lagi.. tamo.. tamo...

Tibe-tibe ade pengumuman dalam dewan itu.

"Happy hours akan bermula dalam 5 minit. Beg-beg tangan berjenama akan dilelong dengan harga RM30-40 selama 30 minit. Siapa cepat die dapat"

Aku naik semangat... dan terus meluru ke sudut yang tengah mengadakan jualan lelong tu. Memang ramai orang yang berkumpul kat kawasan itu terutamanya kaum wanita. Ahhh.. aku nak gak menyelit.. =p

Apabila tiba masanya... ade seorang jurujual dengan membawa satu kotak besar.. menumpahkan beg-beg pelbagai bentuk dan warna ke dalam sebuah rak yang kosong. Main rebut2 lah kami macam kena sawan. Hahahaha.. Kelakar plak bila dikenang balik. Kat pasar malam tak macam ini pun...

Hasilnya.......... dapat beg cun berharga RM34.00.

Aku tak tunggu lama2 dan terus ke kaunter pembayaran. kawan aku hilang ke mana.. aku pon tatau..

Seb baik tak ramai nak gi bayar mase aku nak gi bayar........ erkkk....... diorg dok shopping lagi kott termasuk member aku..... hehehe...


aaah...... penantian itu sebuah penyeksaan....... aku faham para suami yang tengah dok luar menanti sang isteri bershopping sakan kat dalam.. hik hik hik hik.....

Tunggu dalam sejam jugak laa...... cisssssssss...............

Aku paksa kawan aku temankan makan kat seksyen 2.. dah alang2 sampai Shah Alam.. baik singgah makan ABC Fradoo ye dak?


hancur diet aku takmo makan memalam......... hmmmmmmmm.. sedapnyaa.......... dapat jumpa blogger Erina sekali......  =)

Oh ya.. aku lupa satu benda lagi laaa............ karpet atau tikar blom ku beli.. aku mo letak dalam bilik opis. hmmmmmmm....

So kami ke.....

Bazaria Larut Malam Danau Kota...

Kasut CROCS dalam harga RM15 ja.. pehhh.. tapi aku tak bernafsu nak beli. Ku nak beli karpet jugak... kami search satu tapak bazar itu tapi langsung tak jumpa.. huhuhu.... dan tibe2 mase nak balik.. terserempak dengan van mini yang mengangkut tikar dan karpet ke tapaknya. Kami terpaksa tunggu sehingga mereka menyiapkan gerai mereka.

Pukul 10:30 malam baru diorg buka.. dan aku berjaya membeli karpet RM60.

Kaching.. kaching! *bunyi duit keluar

RM34 + RM6 (makanan) + RM60 = RM100

Duit baki RM30++........ nak buat apakah???


PS: rindunya aku pada dia.. T__T

21 comments:

AiZ said... [Reply]

rm30 tu boleh campak kat blog aiz... hikhik.. :P

best je aktiviti akak yek.. :P



komen i punya entry gak ye.. klik kuat-kuat kat sini >>Sebab-sebab Blogger takde Idea nak tulis Entry



FarhanaDr said... [Reply]

Fuhhhhhhh.. Aku sendiri nak tergelak baca ko berebut2 jard.. Hahahaha.. ;p

Menarik2.. Aku pon tertarik ni.. Sila laa suruh kekanda belikan.. :)

.alie. said... [Reply]

kalau benda gini nyah pun laju.
xoandang pakwe dah..

30 tu bak mai alie wat topup pn boleh..

=)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said... [Reply]

panjang2 n3 ko...aku baca ayat yg last sekali..

ko RINDU saper beb? hehehhehe

cian dier....sabaq la eh....

Peri PiA said... [Reply]

entry Jard mmg superb,tersusun ye citer..n3 ku (T_T)

Bertuahnya kena Happy Hour!!!!


yum3

pstt..RM30 banjer sama mkn lah,hehe =))

qilamahadi said... [Reply]

tk smpt pun nk jejak lg kaki kt sana walau rumah dekat
aktiviti bagus utk kaum kaum hawa
;p

ASaDa RyutaRo said... [Reply]

sungguh best aktiviti bershopping bila ada diskaun.. rasa semua benda nk d sapu.. hahaha..

30 tu leh masukkan kat akaun sy.. lalala~

mana gambar beg yg d beli? xnk letak kat sini?

fideila said... [Reply]

sampai bile ek lelong2 tu kat stadium melawati??em danau kota kat kl kan??jauh dari klang..huu..nak kasut crocs!!!huhu..tapi takda sape nak bawak ke sana..dah lama kepingin nak crocs..tapi mahal..bile tengok pic kat atas tu jelez jew..huhuh

HEMY said... [Reply]

30 tu ko masukkan akaun aku....utk beli dslr punya tabung..ahahaha

joegrimjow said... [Reply]

entry ni cam nak soh sumbody baca je ni
hehe

kasut crocs 15 je?
haishh
golok mai ke?

Adziim said... [Reply]

kasut crocs rm15 tu confirm tiruan pnya...golok mai le tu joe...lau bkn golok pun..made in china.
haha~

Rm30 tu simpan msuk tabung jamu blogger2 yg nk prgi majlis kahwin kau nanti. Jamu abc fradoo.
Amacam idea aku?

hakimfaridzul said... [Reply]

seronok kak jard membeli-belah ye???
agagagaga

Erina Asmawani said... [Reply]

Jard ni mmg peminat setia abc fradoo..suka aku tgk ko mkn abc tu..mmg berselera abis..ley jadik duta nih ;)

Berd said... [Reply]

aku ingat nak gi bakar tempat tu.

saja hilang boring.

<>___<>


wooohhhooo!

.::WaNiE::. said... [Reply]

Jard, bila happy hour tu mmg heavenn !!

kalau tak mahal jugak barang2 dia sebab tu salu kuar ngan tangan kosong sebab malas nak berebut satu, mahal satu, huhuhu

SyimaSyaz said... [Reply]

mane handbag nye jard?nak gak tgk...

Jard The Great said... [Reply]

AiZ ... campak je kan? bukan bank-in? bole2.. ehehe

FarhanaDr ... tuh ar.. apatah lagi org yg buat.. ehehhee

.alie. ... ahahaa.... minta lah kekasih hati tolong top up kan

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ ... rindu kat ko laaa.. sepa lagi.. hehehe

Peri PiA ... wawawa.. terlebih puji neh.. hehehe.. thanks beb

qilamahadi ... gi ar.. tak rugi.. ehehe

ASaDa RyutaRo ... bak mai nombor akaun.. ehehe

fideila ... smpai ahad neh.. baik gi cpt2.. dahla dkat.. ishh..ishh..

HEMY ... hehehe... =p

joegrimjow ... die bc kot dlm pukul 10-11 mlm karang.. huk huk

Adziim ... arrr.. hehehe. lama lagi.. nnt mase kita jumpa joe ar nnt ku laburkan sket... ko gi kan?

hakimfaridzul ... sonok sket je sbb duit tak bnyk. wakaka.. *sedar diri

Erina Asmawani ... sedap as always.. ehehe

Berd ... waaa... hampeh pny budak.. ahahaha.

.::WaNiE::. ... tuh ar.. hang beli apa?

SyimaSyaz ... esok ku tempel.. ehehe.. malu lak.. takut korang ckp aku takda taste plak

Yunus Badawi said... [Reply]

Kalau tahu emak Adam ni mesti dia nak pergi huhuhu

Yunus Badawi said... [Reply]

wah ko pergi Fradoo tak ajak aku. Untung ko Erina ada masa ko pergi. Aku pergi dia sentiasa takde kat kedai huhuhu

noor afzan said... [Reply]

huhu..x sempat nak gi la..
sedih2..

lilacfla said... [Reply]

sampai brp hb ni jard? waa nak jugakkk beg baru...