Saturday, April 17, 2010

PIKOM PC Fair 2010 di KLCC: Ape yang besh?


Tempat letak kereta yang paling hampir dengan KLCC di belah luar. Letak kereta kat sini pastuh kat belakang ade tangga yang menuju betul-betul kat entrance KLCC convention center. Kalau kat dalam tak pernah cuba plak. Hohoho..


Aku tiada niat nak beli apa-apa pun sebab memang aku jenis yang suka lepak kat tempat-tempat gajet macam ini. Nak berjam-jam pun boleh. Erk!!! Gadget yang paling menarik perhatian aku ialah Netbook berhargra RM888. Harga paling rendah yang pernah ku temui setakat neh.

Spesifikasi PROLiNK Glee TA-009 Netbook 


ProcessorIntel Atom N270 (1.6GHz, 512KB L2 cache, 533MHz FSB)
ChipsetMobile Intel 945GSE Express Chipset
Memory1024MB DDR2 SDRAM (up to 2048MB max)
Hard disk160GB 5400rpm SATA 
GraphicsMobile Intel GMA 950
Display10.1-inch TFT LCD w/backlight (1024x600)
Web cameraBuilt-in 1.3-megapixel 
Audio/VisualHD Audio, stereo speakers, headphone/line out, 
microphone in, integrated 2MP webcam (w/mic)
Wireless supportIntel 802.11 b/g (optional 3G card)
Card readerMemory Stick, MS Pro, MMC and SD
Ports and connectors3x USB2.0, VGA, microphone in, RJ-45
headphone/line out, power connector
BatteryLithium-Ion 3-cell 2200mAh per cell (or 6-cell 2400mAh)
Operating systemWindows 7 starter
Dimension264 x 180 x 300 mm
Weightstarts at 1.11kg
Review:

Aku tertarik sebab walaupun ia murah, ia jugak dipasang SOFTWARE windows yang original. Kalau HP atau Acer untuk Netbook tanpa OS atau software.. paling murah boleh dapat ialah RM999 je.

Aku teringin nak beli! Waa.. nafsu.. STOK TERSANGAT TERHAD!

Selain itu..... aku terjumpa ini...




Henfon yang meniru IPHONE dari segi rupa dan function. Cuma slack tang memori dalaman je. Adakah patut cuma ade 256MB je. IPhone yang ori sekali dengan 8GB kalau tak silap.

Kalau nak upkan memori.. cuma perlu tambah RM1 je untuk 2GB SD memory card. Hmmm.. ok gak tuh.. eehehehe.. tapi aku masih sayang Nokia N95 8GB aku la.. da banyak berjasa. Takleh.. takleh membazir.


Selagi stok masih ade............ tapi dijual bak pisang goreng panas!

Oh ya........ aku jumpa pendrive 4GB untuk RM19! Agagagagagagaga!!!!

Malam ini aku nak kaji spesifikasi netbook2 lain yang dijual kat PC fair ini. Habes seme pamplets aku amik dan kumpulkan untuk kepuasan sendiri untuk kaji kat umah. 

1. Pros and cons 
2. Value for Money. 

hik hik hik..

Suka kaji benda2 macam neh.. walaupun ku takkan beli.......... errrrrrrrr............ kot... hehehe..

PC Fair 2010 kat KLCC akan berakhir pada 18hb April.. Ahad neh.. so jom check it out!

25 comments:

Anak Perak said... [Reply]

wah byk brg best.tengok ler klu sempat lps gatsby carnival singgah jap ler

AcanCapik said... [Reply]

mak aih, target macam2 nak beli ea. bak mai la pendrive tu bagi hadiah birthday tuk den jard. ngeeeeeee...

DaHLia said... [Reply]

IPhone Klon tu seems menarik...mesti Kuantan xde ni..eiskk

Mak Su said... [Reply]

murah ek, anak maksu yg sulung pegi kat situ esok

a kl citizen said... [Reply]

rajin tul jard menengok benda2 tu ya..
sakit lutut ... taklah akak gi

cikmemy said... [Reply]

iphone tiruan tu china nye ke jard?xmo beli la china punye .jatuh rosak..

FarhanaDr said... [Reply]

Impianku dari dulu sampai skang tak penah tercapai.. Bila kumpul duit jek, tiba-tiba puhh.. Lesap pi ke arah lain.. Sayang, hard disk tak pernah-pernah jadi milik aku.. Doakan aku dapat beli ye satu ari nanti.. I want the 400gb hard disk.. Heeeee.. :)

Adziim said... [Reply]

pergh!
pergi tak ajak.
:(

esok Gatsby street fair apa crita?

farhana : Amik 1T@ 1000G terus, harga dlm rm500 je rsnya.

~ ReD ~ said... [Reply]

ALAMAK! pendrive 4Gb for RM19????hoho

Anonymous said... [Reply]

Wah terhebat... netBook tu agk murah jugak... menarik!!!
huk pendrive 4gb= RM19
kalo 32Gb pasti x sampai 100 kn!!!

mindbreaking said... [Reply]

cam best tapi x da masa r da nk exam...

Khairi said... [Reply]

murah gile tu jard. perkgh. yg aku suka promoter2 dia hehehehe

otak ketat said... [Reply]

ade awek-awek seksi pegang laptop tak? huhu.

Peri PiA said... [Reply]

xde la murah mane pown..rimas2 serimas pesta buku...

dah la penah ditinggalkan kwn thn lps :(

uglypooh said... [Reply]

esok baru nk pegi....jgn habiskan stokk. ehehe

uglypooh said... [Reply]

esok baru nk pegi.....hrp ada bnda yg bestt

.alie. said... [Reply]

hari tu p pcfair di kbmall,sendat dan padat.habis semua bumper org nyah sapu sisi.lalalalla

Pocket said... [Reply]

wah!! 256 tu mesti hang trus henpon tu hehehe,
kalau bli khas utk buat surfing the net buleh tak? heheheheh:)

kang mana la nak taruk dlm pocket ku yg ada pat jer nii.. hoh!!

fanadz said... [Reply]

wah...netbook itew mmg plg murah la..kwn aku beli netbook dell inspiron mini rm1099 ko tau..tp bukan mase pc fair la...hehe. bli jela netbook tu kalo ko mmg slalu nak wat keje di sana sini.mmg perlu la netbook..

as for me, aku tak berape suke laptop kecik2 ni..sbb jari aku besau.haha.

mizzura said... [Reply]

malasnye nak bersesak kat pc fair..last time tu pernah g nak beli laptop..hari ahad kul 6 baru sampai..memang all out..pasal nak tutup dah...org pun tak ramai dah..lg dpt murah n freebies stelah pujuk2..huhu..

hans said... [Reply]

PC Fair skrg mahal2 jer

Rowena Chasez said... [Reply]

fuhhh..
murah giler..
xsangka notebook leh dpt rm888 je..

Aj said... [Reply]

wahh kira murah niiii..apsal ndak pakai disqus??

joegrimjow said... [Reply]

tak tengok harga macbook yg baru bape kat sane
klu murah kat mlaysia, beli kat malaysia je la

Aj said... [Reply]

aku sedang pujuk kawan aku jual macbook pro dia.. aku minta rm1500 saja.. sebab dia ada 10 macbook pro..muhahahahahahahahaha