Friday, July 2, 2010

travelog 03 - masalah hotel dan tak dapat tinguk bola

Mencari tempat penginapan tak semudah yang disangka. Kami pergi usha 4 buah hotel yang berhampiran usm kubang kerian.
1. Hotel pertama - bilik penuh, tinggal apartmen untuk disewa selama sebulan rm1200. Hoh!
2. Hotel kedua - penuh
3. Hotel ketiga - ada satu bilik 2 katil je yang free. Bila kami check, sangat kecil dan daif skali. Tak lalu nak tinggal sana. Caj - rm73! Hoh! Hotel bajet kat KL lagi selesa dan murah!
4. Hotel keempat - bilik besar 2 katil ada yang kosong tapi... Tapi... TANDAS KAT LUAR! Giler mikir!

Akhir skali kami cari rumah tumpangan atau lebih dikenali sebagai homestay. Tapi jauh skit lah. Kat kota bharu. Heee. Luas dan selesa. Rm120 satu malam. Katil besar ada dua. Siap ada bilik pantri dengan pingan mangkuk lagi. Ah.. Thanks pada hj yusof. =p

Sayangnya malam neh aku tak dapat nak layan bola. Team kegemaran aku brazil main malam neh. Huhu. Tapi konfem brazil menang. Konfem!

To joe, aku tiada number kontek kamu lah. Seganlah nak gi jumpa kamu. Hehehe. Takut nanti adik pompuan aku terpikat dengan kekacakan mu. Pape pun, terima kasih kerna ada niat nak jemput kami ke rumah. Heee... Segan dowh.

11 comments:

FarhanaDr said... [Reply]

Jard.. Ku penah dok hotel yang tandas dia kat luar mase pi cameron dulu.. Hoho..

Nway, bila lagi nak pi jalan2 jenguk Joe.. =)

.::WaNiE::. said... [Reply]

uih susah jugak cari eh

~ ReD ~ said... [Reply]

hoh! tandas kat luar?? x prnah jumpa plak

Latest entry :Memang tak boleh blah lah makanan macam ini!

izman said... [Reply]

ko silap, brasil dah kena sayur dgn belanda 1-2.

zonaku said... [Reply]

hehehheee.....

kalah 2-1!

~ mizzAmy ~ said... [Reply]

kat KB banyak hotel lah jard. dari KB ke Kubang Kerian tak jauh mana pun..

SyimaSyaz said... [Reply]

my dear jard....

brasil kalah...takpe! takpe! (sedapkan hati)

eNaSaN said... [Reply]

cian jaRd nsb dpt tmpT tido...


jaRd brasil klh dah...huhuhu

Peri PiA said... [Reply]

dah agak dah,me pon malu2 jumpe dulu hehe

sorry JARD BRAZIL KALAHHHHHH

Alhamdulillah dpt jumpa tmpt berlindung

Jard The Great said... [Reply]

arghhhh!!! Brazil kalah semalam! tension!!! =p

MyaFiza said... [Reply]

silap jangkaan la.. BRAZIL sudah kalah laa...