Sunday, October 17, 2010

Aku bersama jejaka-jejaka kacak korea


Sama putih, semua mempunyai mata sepet, dan sama cantik.........lalalalaaa...

Jejaka-jejaka korea ini adalah penyelaras program kami di Korea dari KISA. Gambar ini diambil siang tadi semasa lawatan ke Kampung Kebudayaan Korea di luar Seoul. Lelaki di kanan sekali adalah Tour Guide kami yang sangat kelakar!

Hari ini aku dapat menyaksikan sebuah perkahwinan tradisional korea dan beberapa pertunjukan yang lain. Malas nak upload gambar. Terlalu banyak!!! Alaaa.. apa yang korang biasa nampak kat drama korea tuh.. macam itulah keadaannya di dalam Korean Cultural Village tuh. Rumah-rumah tradisional korea dan pakaian dalam kampung itu sama jer. hehehe... takyah ku upload gambar kan? Dah tahu gak. =p

Selepas makan tengah hari kami bergerak ke teater Nanta untuk menyaksikan pertunjukan Nanta. Nanta dikatakan perkara wajib untuk dilihat jika melancong ke Korea.

Seyes........ pertunjukan yang paling seronok dan lawak yang pernah ku tonton selama ini. Kami tonton pertunjukan pada jam 5 petang dan berakhir pada jam 6:30 petang. 


the stage before starting

*aku terpaksa mencuri tangkap gambar ini sebab dilarang mengambil gambar semasa pertunjukan..

Nanta tentang empat orang tukang masak yang berjaya mempamerkan kemahiran sebagai pelawak, pelakon, pemuzik, tukang masak, ahli magik yang sangat entertaining!

Aku rekemen sesiapa yang bercadang ke Korea, WAJIB tinguk benda ini. Rugi tahu kalau tak! WAJIB tahu! Hah.... sungguh-sungguh aku rekemen neh!!! 

Selepas itu, kami bergerak ke Itaewon. Satu-satunya kawasan di Korea yang ada masjid untuk orang muslim. Makanan halal pun banyak kat sana.

Kami disajikan makanan secara buffet di Foreign Restaurant dan ditaja oleh KISA dan KCC. Terima kasih bebanyak kepada kerajaan Korea. Banyak benar perkara diorang uruskan untuk kami. Siap ada lagi  sebenir untuk kami dari Cultural Village tadi. SObb.. sobbb.. sobbbbbbb...



APa yang kamu lihat dalam video ini adalah sebijik dengan apa yang aku makan dan lalui kat restoran HALAL itu. Hahahahaha.... tak sangka boleh jumpa klip youtube ini.


Ini sahaja gambar aku yang ada dalam restoran ini. Tengah khusyuk makan nasi dan kari ayam/kambing setelah 3 hari tak makan daging. Kemponen beb! Huhuhu..

Oklah.. ngantuk.. esok ada macam-macam lagi.. hehehe.. ♥  Ahn nyung heejoomoo seyo!!! ~ (^^,) ♥

22 comments:

fikah mus said... [Reply]

nanta tu agaknya sama dgn tempat yg mawi penah pegi dulu kot eh, kak jard??
yang dorang wat aksi2 ala akrobatik, tapi lawak??
heee.
betul ke??

eiffel said... [Reply]

beshhhbnyerrrrrrrrr...*jeles

eiffel said... [Reply]

beshhhbnyerrrrrrrrr...*jeles

suffer8zine said... [Reply]

wahhh mamat2 sepet :P

Mr K said... [Reply]

Jelesnya

Jard The Great said... [Reply]

@fikah.. betul la tu.. mmg ada aksi akrobatik semua itu.. ku terdiam dan terpegun melihatnya tahu.. JAKUN.. wakakak

@eiffel..... hehehehe...

@suffer... aku pon sepet kan? kan?

jedi said... [Reply]

Wah best...

aishahumairah said... [Reply]

beshhhhnya....;)

fatt said... [Reply]

Nanta..akan aku include dlm list melawat kuria nanti..

klu pegi sendiri ko tau brp harga tiketnye jard?

Adziim said... [Reply]

haha~ jard...tangkap jugk gambar curi2...mmg ciri2 orn malaysia je.

Ery Farieha said... [Reply]

gambar curik2 tu penting gak

yelaa bukan slalu kan nak g sane?

hohohoh

noor afzan said... [Reply]

belajar bahasa korea byk2..
pe maksud last sentence tu?

SyUhAdA said... [Reply]

wow..
besnye..
dpt gi diorg nye cultural village~

joegrimjow said... [Reply]

tu banyak pakcik dari jejaka
lalala

blog-tips-kurus said... [Reply]

shimida'...hehehe..
wa peminat tegar JunPyo, Carl..(x tau real name)..jumpe depa tak?

Yunus Badawi said... [Reply]

Apasal ko nampak pendek? hehehe

a n a b e l l a said... [Reply]

hye sy yg buat entry pasal braces tuh.
sorry 4 the late reply..
buat kt klinik swasta dkt pandan jaya..
klinik pergigian katte.
dr. karthiravan.
indian guy. he's a speacialist in ortho.

FiNa said... [Reply]

haha.. akak! ade jumpe pelakon korea takk? ngeee~

BeaN MorENo said... [Reply]

aku nak adiah!

molmolla said... [Reply]

anneyoe! :D

Uruchimaru @ kf said... [Reply]

fehhhggggggg beshnye jard pi korea tue!

Peri PiA said... [Reply]

uhuk2,hanya menatap gambar mu hehe

jard nsb baik x kantoi :P