Thursday, October 21, 2010

Membeli kasut di Seoul, Korea

Aku tak pernah terfikir nak beli kasut di sini sebab aku ingatkan mahal. Tapi setelah menghabiskan masa hampir sejam untuk ke Ttukseom Seoul Forest dengan menaiki Subway ke sana dan berjalan kaki sejauh 1km untuk ke pintu masuk utama hutan itu... semata-mata nak tangkap gambar pokok musim luruh... malam sudah gelap. Huhuhu...

Untuk mengubati hati yang lara, aku meluru ke Dongdaemun dengan niat nak window shopping. And as usual... aku pergi bersendirian.. =)


Aku terkejut dengan harga kasut ini yang berharga 15,000 won sahaja. *Equivalent to RM30 - 45. Kalau kat Malaysia, mahunya sampai RM200-300 kot. Dah sampai sini, seharusnya aku tidak melepaskan peluang untuk mencuba kasut style korea ini dengan tumit setinggi 6cm kan? kan?... tapi aku tak reti lah nak pakai kasut tinggi! Hik hik hik... Aku kan tinggi. Tak sesuai lah pakai kasut sebegini. Padahal dalam hati kata  MAHU! =p

OK... aku tak beli kasut neh.. Aku beli jenis yang tak bertumit.


Lagipun banyak sangat pilihan! Dan harga tak lari dari 10,000 hingga 15,000. =)

28 comments:

butterflyana said... [Reply]

wow! biar betul murahnya?
*jeles tak pernah pergi
hehehe

n a d e a said... [Reply]

wah bestnye murah2! ni yg lg rasa cm nak ke korea ni... heee ;p

suffer8zine said... [Reply]

fuhhh 2,3 rat mahai boleh tahan

Liza said... [Reply]

masa k liza skolah2 dulu, abah selalu pegi korea beli kasuk reebok, LA Gear, Nike and Adidas, abah ckp kat sana murah

SitiMashitahSaidin said... [Reply]

belikan 1~

molmolla said... [Reply]

alaaaaa! nak tengok kasut kamu beli :D hehehehe~

noreed said... [Reply]

beli jard, jgn tak beli. kasut di sana mmg murah.

fatt said... [Reply]

boleh celen imelda marcos la pasni..

noor afzan said... [Reply]

murah...berbaloi..
in ke sebenier nya..
wakaka!

Jard The Great said... [Reply]

@noor afzan.. ooohhh. BUKAN!! wakakkaa

najib said... [Reply]

naper sana murah,sini murah,naper sana adil,sini xadil,tak adillllllsuku kasut reebok,adidas kat sini mahal....

MOFASAD said... [Reply]

barang tuk gua ada tak?

eiffel said... [Reply]

wah...klo ini sebenir nyer memg sgt besh....muahahahahahaaa...

kopak ko jard :P


ley tahan murah kn kt sana...beshnyer........

nurfaiz shaidan said... [Reply]

NICE!!

murah gila kot? hahaha

fikah mus said... [Reply]

wah murah gila!!!
kak jard shopping sakan tak kat situ??

lalink7 said... [Reply]

wahh kebanyakan kasut macam kat mesia..tapi klau beli kat korea bermakna kan? canteknye heels yang bunga gold kat atas tueeeeeeeeeee...erk

Hazzy Ishak said... [Reply]

nak pesan nak pesan
HAHA

♥ciK-t0ge ♥ said... [Reply]

murah ke mahal xde masalah..
tapi yg jadi masalah nyer..
KETINGGIAN KAS0T TUH..

0mg!
saya xmampu utk pakai..
mau tepeleot 10kali kalo pakai.. hahaha

tapi siyes canteks design dia

^.^

~ mizzAmy ~ said... [Reply]

wahhh.......... heaven nya!! boleh feeling2 jadi korean girl nie.

SyUhAdA said... [Reply]

giler murah~!

INTANKUTERPILIH said... [Reply]

wah, ganas kasut y atas tu...

atreyu strange said... [Reply]

JELESNYAAAAAAA!!!!!

miMiE aZiMaSK ^V^ said... [Reply]

salam..

sambung blajoo di korea ker???? syiokknyer...

Tetikus said... [Reply]

murahnyew
beli kan satu bolew?

Kyuubi said... [Reply]

murah.. jard nak kirim boleh tak? hihihi

Jard The Great said... [Reply]

duit da abes.. takleh nk kirim2 da.. ekekeke

rossoneri said... [Reply]

haih, kalau kita dah shopping dah... tp kasut tinggi mcm tu sape nk pakai bawak jalan..kalau 2inci wedges retilah gak pakai..tp insole kasut tuh,lembut x?

Peri PiA said... [Reply]

sebab tu rmi org m'sia mkn angin dan borong brg blk m'sia buat bisnes