Friday, October 22, 2010

Lagi-lagi Seoul tapi kulit gatal-gatal dan menggerutu.. muka pula kering

Apakah tanda-tandanya ini? Mungkin disebabkan cuaca kot...

Setelah duduk selama 8 hari di Seoul, Korea, mulalah rasa rindu pada tanah air. Mungkin sebab duit korea buat belanja yang telah habis turut menguatkan perasaan rindu itu? Hik hik hik...

Here I wanna to share some pictures taken by Elfizar from Indonesia throughout the course. Aku ada gak gambar tapi malas pula nak upload. Gambar-gambar ini diambil dari album facebooknya. =)


Ms Sue Moon.. course coordinator in Seoul, Korea.. she newly opened a facebook account because of us. Hehehe..

Pictures taken at a Korean Folk Village, a cultural village at Yongin outside of Seoul. We went there last Saturday. Wajib pergi sini kalau melawat Seoul.

WAJIB tahu! Yuran kemasukan cuma 12,000 won sahaja. Please click the link to learn more.

A man doing a dangerous performance which involves a tight rope.


A traditional fisherman's house probably?

The food here is very healthy.. Lots of vegetables and herbs. huuuu..

Ok.. gambar seterusnya adalah sekita Seoul. Gambar ini dari Elfizar jugak.

Food stalls along the busy roads. very popular among the people of Seoul


Lots of market places at Seoul. Along every subway halls there'll be lines of small shops to shop for clothes and shoes. The above picture is just one of many examples of market places just outside the exit of a subway entrance.

Cheap?

Kenalah pandai tawar-menawar. Okey... more pictures to come. Tunggu aku rajin dan ada masa je... =p

17 comments:

molmolla said... [Reply]

wahhhhhh cantik2 picture orang tu snap lah!!! :D suka suka tengok.. hehe.

dan tu sapu losen selalu yekkkk jgn bg kering..

Jard The Great said... [Reply]

@molmolla..tuh ar.. mmg cantek dia tgkp gmbr.. smpi ade org sanggup byr USD500++ utk dptkan gmbr ori darinya... tgh carik losyen gak *sambil garu2 sbb gatal

noor afzan said... [Reply]

orang japan n korea sama je kan.
kurus, dan berkulit putih suci je..
sebab dorang makan makanan berkhasiat.
yang jadi tak santiknya bila dorang makan natang tak halal n minum alkohol je.
yang lain, cuunn..=)

qilamahadi said... [Reply]

jelous much !
lama tk dtg sini
ngeeee

rossoneri said... [Reply]

wahhhh cantiknya view..

fikah mus said... [Reply]

banyak minum air ya kak jard.
agaknya sejuk yg kering kot.

gambar dari dslr ke tu??

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said... [Reply]

nak kena try pi hanimun kat sana nih hehehhe

lalink7 said... [Reply]

wahhhhhhhh...nak pegi seoulllllllllllll....

nizamsani said... [Reply]

wah!

aman_arab said... [Reply]

pergh..memang terer la uncle yg tengah buat hikmat meringankan badan tu..

UglyPooh said... [Reply]

bnda yg menyeronokkn....kenal tmpat baru :-)

lotikus disarimankan said... [Reply]

jard
ole-ole boleh
kidnap kan pelakon hero boys over flower tu
:-p
jangan garu guna kuku.nanti lagi merebak.kalau gatai, just usap-usap dengan kain or benda lain.tapi jangan garu tau

Faarihin said... [Reply]

wah.. bestnya.. jalan2 kat sana..
ni yang jeles ni...

ZihNuN FaTiN said... [Reply]

seronoknya tgk gmbr2 ni...nak g jgk!huhu

ketikketok said... [Reply]

kalau ada lagi gatal camtu tenyeh dengan DABUS. Parut pun x de.

Farikica said... [Reply]

Wow...u were in South Korea for 8 days..? Lama tu...

Jard The Great said... [Reply]

@Farikica 9 hari.. hehehe... fully sponsored with allowance